Upptäck Costa Rica

By admin,

PURA VIDA! Innan du åker till Costa Rica ska du ha lärt dig den frasen. Det är en vanlig hälsningsfras i landet, som kan översättas till ”rent liv”.

Costa Rica har länge varit en populär destination att åka till  – kanske för att det är känt att vara världens lyckligaste land – har många svenskar har rest dit. Trots sin ringa storlek, till ytan 1/9 av Sverige, finns det mycket att se och göra på Costa Rica.

Vill man upplpeva något som är väldigt främmande för Sverige så ska man besöka vulkanen Arenal. Den 7000 år gamla vulkanen som är hela 1657 meter hög är svår att missa. Att vulkanen har utbrott sker fortfarande. Senast hände det 1988 och ett område på två kvadratkilometer fick lava över sig.

Du skulle trivas i Costa Rica, men att ta sig dit och sedan runt när man väl är på plats kan vara svårt. Vissa specialiserar sig på att ordna fram paketresor för resemål för att underlätta för resenären. På denna sida kan du hitta fler paketlösningar och eller information för dig som vill åka till Costa Rica. Men nöj dig inte med Arenal. Vid sidan om kan du bada i varma källor som blivit uppvärmda av vulkanen, källor som är rika på mineraler och bra för din hud.

Landet erbjuder självklart mer än bara vulkanen Arenal. Det Costaricanska köket är  utbrett med kryddor och råvaror som kan användas – men som inte är typiska för det svenska köket – till exempel vitlök, lime, paprika, koriander, svart ris, med mera.