Supporterresa

By admin,

Är du ett fan av fotboll? Då är du inte ensam, fotboll är nämligen den största sporten i världen och VM som spelades i somras i Brasilien sågs finalen av ungefär en miljard människor – en hissnande siffra!

Dessvärre så missade Sverige fotbolls-VM i somras och därmed så var det förmodligen inte speciellt många med svenska supportertröjor som vistades på plats i Brasilien under VM. Det är alltid tråkigt när vårt landslag missar ett slutspel, men det positiva är att det alltid väntar ett nytt kval runt hörnet.

EM-kvalet till Frankrike 2016

Och den fotbollsintresserade vet förstås att kvalet till 2016-års EM-turnering nu har satt igång. Sverige har hittills spelat två matcher, och det mot de på förhand svåraste motståndarna i gruppen; Ryssland och Österrike. Två matcher som båda har slutat med resultatet 1-1, vilket är att betrakta som hyggliga resultat, även om det placerar Sverige på en fjärdeplacering i tabellen hittills. Men i nästkommande matcher så möter man lag som på pappret är svagare och sett till oddsen så ska Sverige kunna ta relativt enkla vinster och därmed klättra åtminstone upp till en andraplats i gruppen. Men man vet aldrig, och med en skadedrabbad Zlatan Ibrahimovic så kan det bli tufft.

Camp Sweden arrangerar

Det var det idrottsliga det, nu till resandet. Idag finns det radda med olika sportreseföretag som säljer resor till både fotboll och andra sporter. Att köpa sin resa via dem är smart eftersom du dessa också säljer biljetter till själva evenemangen. Något som vi dock kan rekommendera vad du kan göra om det skulle vara så att du åker iväg på en bortamatch för landslaget, eller rentutav ett mästerskap. Det finns en organisation som kallar sig för Camp Sweden, som man kan säga fungerar som landslagets supporterklubb. Åker du på ett mästerskap där Sverige deltar, se då till att leta upp något som kallas för ”Swedish Corner”, där kommer det att finnas massor av andra svenska fans och det kommer att finnas saker som är uppstyrda av Camp Sweden.