Spännande städer

By admin,

Vilka fem resmål återspeglar vår vackra planet bäst?

Ett blogginlägg på Amelia menar att majoriteten av amerikanare aldrig har varit utomlands och blandar ihop Sverige och Schweiz. Kanske är det en signal på att det kan vara bra för amerikanarna att få lite hjälp och vägledning. Vilka städer skulle du rekommendera till en amerikan som inte är så berest? Låt oss kort besök i fem städer i Eurasien som skulle kunna ge den bästa totalupplevelsen och högsta värdet för pengarna.

London och Paris

Vi börjar med en stad som är ett måste att besöka och som fått mycket exponering tack vare sitt fantastiska utbud. Vi talar om metropolet London. Har du inte besökt London så har du inte besökt kontinenten Europa!

Paris är också ett måste att se. Faktum är att det inte är speciellt långt mellan Paris och London tack vare tunneln mellan Frankrike och England genom den engelska kanalen (Chanel Tunnel). Det går att spara en del på flygbiljetter om man kombinerar dessa två städer. Paris är en vacker stad med en helt annan kultur, närmligen den franska. I Paris kan man avnjuta en baguette med Eiffeltornet i bakgrunden eller i folkvimlet längs paradgatan Champs-Élysées. Här ger dig David Lebovitz tips på hur du hittar stadens bästa baguette.

Det moderna Dubai

Vart åker man efter det att man har klarat av London och Paris? Dubai kanske inte är fel efter att ha läst denna artikel från Epoch Times. Det hade låtit konstigt för 50 år sedan, men Dubai anses numera som en av världens modernaste städer. Oljan har konverterats till pengar och pengar har i sin tur köpt mark där ultramoderna och futuristiska höghus byggts mitt i ökenlandskapet. Dubai är en fantastisk stad för dig som gillar strand och fint väder. Här får man dessutom en djupare inblick i islam än i storstäder som London och Paris.

Historiska Kairo och Asiens huvudstad Tokyo

Efter Dubai är det dags för Kairo – Egyptens huvudstad. Det anrika Kairo präglas av ett starkt historiskt arv med de mest häpnadsväckande monument såsom pyramider och andra historiskt bevarade egyptiska kulturminnen. Att rekommendera är att prova stadens tahini, aubergines och köfte – en oförglömlig upplevelse.

Vår resa avslutas i Tokyo – Asiens huvudstad – som ger den bästa bilden över vad Asien är. En kväll med sushi och karaoke är dessutom ett roligt sätt att avsluta sin resa på.