Semestra i Sverige i sommar

By admin,

Vet du inte vad du ska göra på din semester i sommar? Känns det som om du redan har gjort allt, varit i alla länder och sett alla deras sevärdheter? Gör som så många andra och semestra i Sverige! Upptäck vackra Skåne, cykla Gotland runt eller vandra uppe på Norrlands vida fjäll.

Sverige är fantastiskt, särskilt på sommaren och inte minst eftersom det erbjuder så många unika miljöer och resmål. Kanske är du sugen på att göra en svensk klassiker och åka på husvagnssemester, eller så är du redo att testa något helt unikt – vad sägs om att bestiga Kebnekaise? Oavsett vad, är Sverige det perfekta resmålet, oavsett vem du är eller vad du vill göra.

Få inspiration

Sverige är stort och det kan kännas som om det finns oändligt med saker att göra. Därför kan det vara skönt att få lite hjälp på traven. Sök i olika listor och leta upp något här som passar dig. Kanske behöver du en paus från storstan, eller så är det precis dit du vill! Byt ut lantlivet mot storstadspulsen, eller tvärtom! Glöm inte heller att upptäcka all Sveriges mat. Svensk mat är inte bara köttbullar och lingonsylt. Har du till exempel provat äkta öländska kroppkakor, den unika skånedelikatessen spettekaka, eller den norrländska klassikern parisare?