Så gör du för att resa billigt

By admin,

Gillar du också att resa men begränsas på grund av låg budget eller en stram ekonomi? Häng inte läpp för det. Det finns några bra knep att ta till för den som vill resa och upptäcka nya platser utan att lägga ner alla besparingar man har för den sakens skull. Många hamnar lätt i tänket att en resa ska innebära så mycket – det ska vara exotiskt, nya kulturer, nya aktiviteter, shopping eller kanske skidåkning. Men det är framför allt miljöombytet och nya platser som gör resandet så roligt, och det behöver absolut inte kosta massor av pengar.

Ett tips för att resa billigt är att upptäcka närbelägna turistmål i Sverige eller i Europa. Dessa platser kräver ganska kort restid, vilket gör att du kan åka iväg över bara några dagar eller en weekend och på så vis behöver du inte lägga ner mycket pengar på resan vad gäller boende och mat. Dessutom betyder kortare resor mindre packning och du klarar dig utmärkt med ett handbagage. Då slipper du betala för incheckat bagage, och många gånger går det att packa tillräckligt i en väska som är godkänt för handbagage på flygplanet, om du reser med flyg. Om du vill ha lite tips och inspiration på platser du kan resa billigt till kan du läsa om flera destinationer här i artikeln som listar prisvärda resmål.

Att hitta billiga resor är inte heller svårt, tack vare internet. Det finns många bra erbjudanden i form av rabatter att ta del av om man letar lite, och tack vare lite letande behöver inte själva resan dra iväg alltför mycket, rent ekonomiskt.

Var även öppen för olika boendealternativ. Resa innebär inte automatiskt hotell, även om det kan vara skönt. Det finns många riktigt bra vandrarhem som håller bra standard, och en suverän reseupplevelse är att hyra ett rum i en privatbostad för att verkligen få en inblick i den lokala kulturen. Förhoppningsvis är det ändå inte på rummet du ska sitta under din vistelse, så lägg inte ner onödigt mycket tid och pengar på boendet. Kom ihåg – rabatter, korta resor, närbelägna turistmål och enkla boenden, så kan ekonomin tillåta flera resor.