Resetips

By admin,

Svenskarna har blivit ett riktigt reseälskande folk. Året om far vi till varmare breddgrader, även när vi faktiskt har sommar och varmt i vårt eget land. På vintrarna, när snön yr och inga kläder tycks skydda ordentligt mot kyla och blåst är det inte konstigt om man längtar bort till Thailand och andra populära resmål. Men vad ska man egentligen tänka på att stoppa ner i väskan? Att packa rätt är en konst och här kommer lite tips på saker som kan vara bra att tänka på.

Rätt kläder i solen

I februari månad kan det lätt vara så att man som svensk har glömt hur det känns att bränna sig i solen. Man tenderar ju att bara minnas det positiva med sol och värme. Men för att inte tvingas sova i isvatten och förstöra sin semester är det a och o att ta med solskydd och rätt kläder. Givetvis kan man smörja in sig med solkräm med hög solskyddsfaktor, men i sanningens namn är det mest kladdigt och bökigt. Satsa framför allt på att packa med tunna bomullskläder, till exempel skjortor, tunikor och stora sjalar, så har man ett bra skydd mot solen utan kemikalier och kladd.

Vad man inte får glömma

Det viktigaste när man ska ut och resa är förstås pass, försäkringsbevis och pengar. Det är nog inte många som glömmer. Men däremot kanske inte alla tänker på att eluttag i andra länder inte är likadana som hemma. Vill man kunna använda sin mobiltelefon eller andra elektronikprylar behöver man därför inte glömma att packa en reseadapter, som gör det möjligt att använda sina saker som vanligt. glöm inte heller att ta med ett litet husapotek med till exempel värktabletter och aktivt kol. Det är ju inte säkert att man har lust att ge sig ut till ett språkförbistrat apotek när man är sjuk. För vem vet vad man kan komma hem med?