Musikalresa

By admin,

Trots att musikaler har satts upp i en form eller annan under en väldigt lång tid är det fortfarande många som aldrig sett en live. Många kan utan större problem tänka sig att gå på en konsert eller på teater, men av någon anledning har de inte fått för sig att man faktiskt kan kombinera dessa två med ett fantastiskt resultat.

Det är ju viktigt att man vet hur mycket man kan lägga ut på en resa innan man får för sig att köpa biljetter, har man samlat ihop under en längre tid för en sån här resa kan man resa över Atlanten om man så känner för det, är resan mer spontant är det trevligt att veta att man faktiskt inte behöver lämna landet för att se en bra show.

Musikal i Sverige

Det är inte varje dag en succémusikal får en svensk version, men detta är faktiskt fallet nu till höst, den populära musikalen Jersey Boys sätts upp på Chinateatern i Stockholm den 18:e september. Den har längre spelats upp för utsålda hus på Broadway i New York ända sedan 2005. Musikalen handlar om fyra helt vanliga, unga knegare som bildar bandet The Four Seasons och blir världskända.

Musikal i England

London är ett mycket populärt resmål för musikaler i Europa, många flockas dit när en ny musikal dyker upp. Ett av de största succéerna på senare tid har varit musikalen The Book of Mormon, en musikal om två unga mormoner som åker till Uganda för att sprida sin religion. Det är skaparna av  den animerade TV-serien South Park, Matt Stone och Trey Parker, som ligger bakom denna musikal och den har hyllats av kritiker och publiken.

Musikal i USA

Broadway är utan tvekan den mest kända platsen för musikaler i världen, och med rätta. Det är oftast på Broadway som de största musikalerna först dykt upp och sedan spridits över världen. Bland de senaste stora publikdragarna finns musikalen Kinky Boots från 2013, den handlar om en ung man som ärver sin fars skofabrik som är nära konkurs och försöker rädda den för att hedra sin fars minne och upprätthålla familjeföretaget.