Jorden runt resa

By admin,

Betydligt fler hade dragit nytt av att lämna vardagen bakom sig och ge sig av på en jorden runt resa. I detta inlägg tittar vi på några vanliga orsaker till varför drömresan inte blir av, och vad man kan göra för att förhindra att detta sker.

Att resa jorden runt är något som de flesta av oss någon gång drömt om, men på grund av olika anledningar så blir en resa av detta slag aldrig av för majoriteten av alla drömmare. Vardagen tycks ständigt komma i vägen på ett eller annat sätt för det lockande äventyret, något som helt klart är synd, då fler förtjänar att verkligen få uppleva vår fantastiska planet i sin helhet. Resor av detta slag är dessutom bra för planeten i sin helhet, då de ofta ger oss västerlänningar en rad nya insikter om hur det står till ute i vida världen och hur vi kan bidra till att förbättra denna, om än bara lite grann.

Vanliga anledningar till att inte ge sig av

Några av de största anledningarna till att människors drömmar om en jorden runt resa inte blir av är främst av ekonomisk natur. Det är dock även en fråga om timing och tid, då många är betydligt mera beredda att ge sig av i sina yngre år, då de tyvärr ännu inte lyckats bygga något eget kapital, och när man väl gjort så, ja då är man istället alldeles för rotad och anser sig därigenom inte ha tid att ge sig av, med allt annat som ska göras i vardagen. I slutändan så handlar det också mycket om mod och att tids nog bli alldeles för bekväm med sin tillvaro, där det sistnämnda brukar vara vanligt förekommande med åren som går.

De som lyckas ta sig iväg

De som lyckas ta sig iväg är främst de som verkligen brinner för en resa av detta slag, eller de som turligt nog har det mera förspänt än andra. Ser man bara till att arbeta hårt i ett eller två år där man hela tiden ser till att lägga undan pengar kommer kassan att växa tillräckligt för detta.

En ögonöppnare

Hur än personers olika situationer ser ut så hade det dock varit bra om betydligt fler lyckats ge sig av. För de som lyckats ta sig förbi alla hinder som hållit en kvar så länge, så väntar något utöver det vanliga. En jorden runt resa tenderar att vara en verklig ögonöppnare och något som därigenom både får en själv att utvecklas som människa, samt få insikt om hur andra människor, djur och natur har det ställt i dagens läge. De allra flesta kommer hem betydligt mera givmilda och ödmjuka än när de for och med betydligt mindre materiella värderingar, något som vi i alla fall anser är av godo.