Därför är Gotland den perfekta semesterön

By admin,

Det gotländska landskapet är helt unikt och hit reser mängder av turister varje sommar, ändå är känslan pittoreskt och välkomnande.

Här finns något för alla. Barnfamiljer har massor att välja bland. Det finns till exempel, flera campingplatser och stugbyar med direkt närhet till långa sandstränder över hela ön.

Vill du ta dig runt på cykel eller motorcykel är det lätt att hitta enkla ställen för övernattning.

På Fårö i norr breder den vackra naturen ut sig och här finns milsvida stränder både i öst och väst. I Visby myllrar det av liv i de medeltida gränderna och här kan man välja mellan partylivet eller det lugna. Det finns många bra hotell och mängder av restauranger och mängder av evenemang.

Gotland lever upp på sommaren

Hela Gotland sjuder av liv under sommarhalvåret och det går att hitta caféer, loppmarknader, museer och fynda lokal konst och hantverk i varenda liten by, från norr till söder.

För att ta sig till Gotland åker man båt från Nynäshamn, Oskarshamn eller Västervik och det går också bra att ta flyget från Stockholm. Båtarna går hela dygnet men vill du åka dagtid och ta med dig bilen så bör du boka i god tid. Dags att boka boende och resa? Läs mer här